Домашні тварини можуть допомогти контролювати рівень глюкози у дітей із цукровим діабетом

Домашні тварини можуть допомогти контролювати рівень глюкози у дітей із цукровим діабетом

04.07.2015

Американські вчені з Техаського Університету провели ряд дослідів та довели користь домашніх тварин у справі контролю рівня глюкози у дітей та підлітків із цукровим діабетом. Як правило, діти і особливо підлітки мають підвищений рівень емоційності. Необхідність доглядати домашніх тварин дозволяє дисциплінувати дитину і привчити її спокійніше реагувати на подразники.

У процесі дослідження, проведеного вченими, з 28 дітей і підлітків, у тій їхній частині, яка годувала рибок двічі на добу і одночасно перевіряти рівень глюкози у власній крові, через 90 днів рівень глікованого гемоглобіну А1С впав на піввідсотка. У той же час, у інших дітей, які не займалися рибками, цей показник зріс на 0,8%.

Таким чином, вчені дійшли висновку, що наявність обов'язку щодо іншої живої істоти дозволяє підняти рівень дисципліни у дитини. При цьому дитина ефективніше вирішуватиме і власні проблеми. А це означає, що для дітей із захворюванням на цукровий діабет 1 типу, рекомендовано мати свійських тварин, що позитивно позначиться і на стані їх власного здоров'я.

Купити тест-смужки усіх популярних брендів ви можете в інтернет-магазині Дім Медтехніки.

icon_teleg icon_viber icon_mes icon_callback icon_email